"Vores forsknings- og innovationsaktiviteter afspejler, at centeret har udviklet sig til at blive en nøglespiller i energiomstillingen i Nordsøen. Nu er tiden inde til at lade det komme til udtryk gennem et navn, der afspejler det brede engagement og de aktiviteter, centeret i dag arbejder med," siger centerdirektør Morten W. Jeppesen.
"Vi har netop igangsat et større program, der skal hjælpe til at realisere mulighederne for CO2-lagring i de danske olie- og gasfelter. Dertil kommer, at vi sammen med vores industrielle samarbejdspartnere TotalEnergies, Noreco, Nordsøfonden og Ørsted har modtaget en lige så stor bevilling fra EUDP til Projekt Bifrost, der drejer sig om CO2-lagring i Harald-gasfeltet," siger han.
CO2-lagringsaktiviteterne supplerer centerets store forsknings- og innovationsportefølje, som i forvejen omfatter temaer som digitale løsninger, behandling af produceret vand, vedligehold af brønde og platforme, indvinding af svært tilgængelige olie- og gas-ressourcer, samt effektiv og ansvarlig nedlukning af udtjente olie- og gasfelter.
Anvendt forskning til gavn for samfundet
Centeret har siden oprettelsen i 2014 leveret forskningsbaserede teknologi-løsninger, der kan anvendes direkte i offshore-industrien. Det vil fortsat være et nøgleformål under det nye navn, understreger Rasmus Larsen, pro-rektor på DTU og medlem af centerets styrekomité:
"Centeret har løbende justeret forskningsporteføljen i takt med de ændrede behov i industrien og i samfundet generelt. Med et øget fokus på bæredygtighed og ansvarlig energiomstilling ser jeg frem til at centeret nu i endnu højere grad leverer teknologier til præcis dette formål. Det er noget, som passer særdeles godt med DTU’s strategiske fokus på bæredygtighed," siger Rasmus Larsen.