Delegationen fik en guidet tur i centerets topklasse laboratorier og blev introduceret til vores arbejde.
”Hvordan, man leverer fornuftig og bæredygtig energi til hele verdens befolkning, er en af de store udfordringer. Vi har brug for at forske og udvikle nye løsninger samt at fortsætte med at optimere vores energikilder. Jeg er meget imponeret over, hvordan DTU Offshore samarbejder med både industrien og den akademiske verden for at finde specifikke løsninger for offshore-branchen,” siger Ola Borten Moe.
Siden 2020 har DTU Offshore startet forskningsprogrammer om CO2-lagring, nedlukning af brønde og håndtering af produceret vand. I tillæg hertil er centeret partner i CCS-projektet Bifrost, der omhandler CO2-lagring, sammen med de industrielle partnere Ørsted og TotalEnergies.
”Vi har justeret centerets strategi for at støtte energiomstillingen. I dag udfører DTU Offshore forsknings- og udviklingsprojekter inden for offshore CO2-lagring, produceret vand og miljøhåndtering, digitalisering og nedlukning af felter. Det var en stor fornøjelse at være vært for besøget, som viser, at DTU Offshore er anerkendt som en nøglespiller i energitransitionen, også i Norge,” siger centerdirektør Morten W. Jeppesen.