CO2-lagring er en af de mest lovende teknologier til at håndtere klimaudfordringerne. Men hvordan kan vi skalere CO2-lagring i Danmark? Eksperter fra virksomheder og academia vil give svarene på DTU Offshores CCS-konference 2023, som har miljømæssigt fodaftryk og monitorering af lagringen som det andet hovedtema.
Opskalering er det næste skridt
De foreløbige resultater fra forsknings- og demonstrationsprojekterne om CO2-lagring er lovende og indikerer, at de fleste kendte udfordringer kan løses. Det næste store skridt bliver opskalering og med det følger behovet for monitorering af den lagrede CO2 og miljømæssigt forsvarlig håndtering af hele CCS-værdikæden.
Konferencen foregår på Rungstedgaard nord for København tirsdag den 6. juni 2023. Det er en heldags-event med præsentationer efterfulgt af en poster- og netværkssession og en middag. Tilmeldingen er åben, og det anbefales at tilmelde sig meget snart, da der er et begrænset antal pladser til rådighed.
Samler industrien og academia
Konferencen følger op på sidste års succesrige CCS-konference såvel som CO2-lagringstemaet fra teknologikonferencen i november. Med denne konference vil DTU Offshore – Danish Offshore Technology Centre – samle de vigtigste aktører fra industri og academia for at sætte fokus på de nyeste udviklinger inden for CCS og de næste skridt mod opskalering af CO2-lagring.
Programmet er tæt på at være på plads, og de fleste talere er bekræftet:
- Martin Rune Pedersen, TotalEnergies
- Rasmus Ortmann, Ørsted
- Henrik Sulsbrück, Energistyrelsen
- Martin Næsby, Dansk Offshore
- Fiona Sutherland, Storegga
- Birgitte Dalsgaard Larsen, DTU Offshore
- Hans Horikx, DTU Offshore
- Ali Akbar Eftekhari, DTU Offshore
Der vil også være præsentationer fra Ineos om Projekt Greensand og fra TotalEnergies om Projekt Bifrost.
Se konferenceprogrammet og tilmeld dig via dette link